anker

 
ermelo

Plan gesprek

 

Advies op basis van de warmtescan?

Heeft u vragen naar aanleiding van uw warmtescan rapport? Meldt u zich dan aan voor een gratis gesprek met een warmtescan expert van Heatpulse. U kiest zelf het moment. Het gesprek is online of telefonisch.

Samen bespreekt u de warmtescan en bekijkt u welke kleine en grote maatregelen u zou kunnen treffen. Ook krijgt u meer informatie over verdere ondersteuning en subsidies.

Een afspraak maakt u eenvoudig via de agenda hiernaast. U kunt tot 25 mei een afspraak maken.

Houd warmte binnen en bespaar op energie


Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. U verlaagt uw energierekening als u warmteverlies tegengaat door slim te isoleren. Bovendien is het prettiger én gezonder wonen. Met goede isolatie voorkomt u namelijk vocht en schimmel in de muren en houtrot in de vloeren en het dak. De warmtescan van uw gevel wijst aan waar de warmtelekken van uw woning zitten. En wat het u kan opleveren als u uw woning beter isoleert. Woont u in een huurwoning? Dan kunt u eventuele aanpassing bespreken met uw verhuurder.

heatpulse_icon_webinar

Heeft u een vraag over het warmtescan project? Misschien staat het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

heatpulse_icon_reliability

Wilt u meer weten over de privacy- en algemene voorwaarden? Lees hier hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een warmtescan?

Veel warmte uit woningen gaat verloren via ramen, daken en gevels. Een warmtescan laat zien waar warmtelekken zitten. Goede isolatie zorgt voor beter wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast is isoleren een goede stap om uw woning te verduurzamen.

Wat is de techniek achter een warmtescan?

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Dit is een camera die thermische infrarood straling ‘ziet’. Dit is met het menselijk oog niet te zien. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur van een object. Zo kan een thermische infrarood camera temperatuur meten. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer. Maar let op, een warmtefoto van een woning interpreteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom wordt hiervoor een expert ingezet.

Waarom is mijn woning geselecteerd?

De gemeente Ermelo heeft voor de warmtescans grondgebonden koopwoningen met bouwjaren tot 1991 geselecteerd. Deze woningen zijn in veel gevallen waarschijnlijk nog onvoldoende geïsoleerd.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens een koude dag of nacht in februari of maart worden de geselecteerde woningen vanaf de openbare weg gescand door het gespecialiseerde Heatpulse team. Deze scan wordt van de buitenkant van de voorgevel gemaakt. De warmtescans van de aangemelde woningen worden verwerkt tot isolatie-adviesrapporten.

Wanneer worden de warmtescans gemaakt?

De warmtescans worden alleen gemaakt als het buiten koud genoeg en droog is. Omdat de scan wordt gemaakt tijdens erg lage temperaturen is extra stoken of thuisblijven niet nodig.

Mijn voorgevel is niet goed zichtbaar, krijg ik nog steeds een rapport?

De gemeente probeert enkel woningen te selecteren die goed zichtbaar zijn. Soms kan het toch voorkomen dat bijvoorbeeld een boom het zicht ontneemt. We proberen dan zo veel mogelijk van de woning op de scan te krijgen. Als er geen scan gemaakt kan worden, dan krijgt u daarvan bericht.

Kan ik ook de zij- of achtergevel laten scannen?

Nee, in principe bieden wij dit niet. Alleen de voorgevel wordt gescand. Op deze manier is het mogelijk veel woningen in beeld te brengen en zo veel bewoners te bereiken.  

Moet ik thuis zijn tijdens het moment dat de scan wordt genomen?

Nee, dit is niet nodig. We gaan er vanuit dat de thermostaat niet lager staat dan 15 graden Celsius. De scan wordt vanaf de openbare weg van de voorgevel gemaakt en de thermograaf hoeft niet op het privé terrein te komen.

Komt de thermograaf op privéterrein tijdens het maken van de scans?

Nee, de warmtescans worden vanaf de openbare weg gemaakt.

Moet ik extra stoken terwijl de scan wordt genomen?

Nee, dit is niet nodig. De warmtescan wordt gemaakt wanneer de buitentemperatuur laag genoeg is. Hierdoor is het temperatuurverschil tussen buiten en binnen groot genoeg en worden de warmtelekken waargenomen.

Hoe zit het mijn privacy?

Personen zijn niet herkenbaar op een warmtescan. Ook wordt uw woning geblurd in het rapport van uw buren. Het kan zijn dat u liever niet heeft dat er een warmtescan van de woning wordt gemaakt. U kunt via zich via deze website afmelden. Lees hier meer over privacy.

 Wanneer ontvang ik mijn warmtescan?

Het rapport met warmtescan en het isolatieadvies ontvangen bewoners binnen een paar maanden per post of persoonlijk aan de deur.

Ontvang ik ook gegevens van mijn buren?

Nee, u ontvangt enkel gegevens van uw eigen woning. De woning van uw buren wordt geblurd in uw warmtescan rapport. Als u zich afmeldt, wordt er geen warmtescan gemaakt van uw woning en ontvangt u deze niet. Lees hier hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Ik ben een huurder, geldt deze actie ook voor mij?

Deze actie is in principe gericht op woningeigenaren. Indien u als huurder in een straat woont met veel koopwoningen, heeft u ook een brief ontvangen en mag u meedoen. Bespreek eventuele vervolgacties met de verhuurder. 

Ik wil geen warmtescan ontvangen, hoe kan ik mij afmelden?

U kunt zich tot en met 13 februari 2023 afmelden via deze site. Dit kan door het invoeren van uw postcode plus de unieke code van 8 karakters. U vindt deze code in de brief die u van de gemeente heeft ontvangen over deze warmtescan actie. 

Ik heb geen brief ontvangen, kan ik toch aan deze actie meedoen?

Deze actie is beschikbaar voor geselecteerde woningen in de gemeente Ermelo. De bewoners van deze woningen ontvangen een brief. Twijfelt u of u de brief wellicht gemist heeft, neem dan contact op met warm@sobolt.com.

Wat staat er in het warmtescan rapport?

Het rapport op maat maken wij op basis van de warmtefoto van uw woning. Het advies is zo geschreven dat u een beter beeld kunt krijgen van de warmtelekken in uw woning. Naast eenvoudige tips, zoals het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrips, krijgt u een specifiek isolatieadvies. Op deze manier kunt u effectiever aan de slag met het isoleren van uw woning.


Heatpulse-Graphic-Reports-210×135-1

 

In onderstaande video wordt het Heatpulse rapport toegelicht. 


Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen kunt terecht bij het Heatpulse team via warm@sobolt.com. Of bel 010 - 318 00 51 (tijdens kantoortijden).

 

Privacy & Algemene Voorwaarden

Wie zijn we?
Heatpulse is een spin-off van het bedrijf Sobolt. Sobolt is een technologiebedrijf dat zich volledig inzet voor duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.sobolt.com

Persoonlijke gegevens
Heatpulse hecht veel waarde aan de bescherming van de privacy van de bezoekers van deze website. Daarom willen wij uw privacy bij het gebruik van deze website en diensten zo goed mogelijk beschermen. In deze privacyverklaring leest u welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel wij dit doen.

Persoonsgegevens die wij verwerken
www.heatpulse.nl verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Adresgegevens
Een warmtefoto van de voorgevel van uw huis

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerken wij persoonsgegevens
www.heatpulse.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor het volgende doel: het uitvoeren van een warmtescan en het opsturen van een persoonlijk isolatieadvies.

Bovenstaande wordt uitgevoerd in opdracht van uw gemeente.

Uw adresgegevens kunnen door uw gemeente worden gebruikt voor het rapporteren over eventueel aangevraagde RREW subsidie. Zie ook:  www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rrew

Verwerking van gegevens
Voor het gebruik van de door ons verzamelde gegevens geldt dat we deze niet gebruiken voor andere doeleinden dan in deze privacyverklaring is beschreven. De gegevens worden, met uitzondering van uw gemeente, niet aan derden ter beschikking gesteld.

Hoe lang we uw data bewaren
Heatpulse bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

Websites van derden
Heatpulse is niet verantwoordelijk voor de manier waarop uw gemeente met persoonsgegevens omgaat.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
U heeft het recht om persoonsgegevens die worden gebruikt in te zien. Dit is mogelijk na een verzoek per e-mail warm@sobolt.com. U heeft tevens het recht om te verzoeken de gegevens te laten aanpassen, verwijderen of over te dragen aan een derde.

U heeft het recht een officiële klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Afmelden voor het warmtescan project
Het kan natuurlijk zijn liever niet hebt dat er een warmtescan van je woning wordt gemaakt. U kunt zich hieronder afmelden.

Meer weten?
Heeft u vragen over de waarborging van uw privacy? Dan kunt u het Heatpulse team benaderen via warm@sobolt.com.

 Contact

Sobolt B.V. - Heatpulse

Telefoon: 010 - 318 00 51
E-mail: warm@sobolt.com