Een helder beeld van de isolatie-kansen in mijn woning

Voorbeeld-thermogram

Wat is een warmtescan?

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Een warmtescan zien waar waar warmtelekken zitten.

Een thermograische camera vangt straling op van het gefotografeerde object (bijv. een woning) én de omgeving er omheen. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur en met het menselijk oog niet te zien. De straling uit zich op het beeld in kleuren.  Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer.

Maar let op, een warmtefoto interpreteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Thermografie is geen exacte wetenschap en goede kennis van bouwkunde is nodig.

 

Wanneer maken jullie een warmtescan?

De warmtescans maken we in de periode november tot en met maart. Voor een juiste warmtescan dient er namelijk een temperatuurverschil te zijn van minimaal 10 graden tussen binnen en buiten. Omdat we de warmtescans maken tijdens koude nachten is het niet nodig om extra te stoken.

 

Foto-inwinning-2

Wat staat er in het advies?

De rapportage is op maat gemaakt, op basis van de warmtescan van jouw woning. De beoordeling van het beeld en het advies zijn zo geschreven, dat je meteen een helder beeld hebt van de warmtelekken en kansen in jouw woning.

Je krijgt een advies voor het onderdeel van je huis met de meeste potentie tot besparing. Ook geven we je tips voor enkele 'quick wins', zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips. Op die manier kan je snel en effectief aan de slag met het verduurzamen van jouw woning.

HeatPulse-Graphic-Reports-Explanation-210×135-Bewoners

Uitleg over het rapport

Hoe zit het met mijn privacy?

Het kan natuurlijk zijn dat je wegens privacyoverwegingen liever niet hebt dat er een warmtescan van je woning wordt gemaakt. Gelukkig zijn personen niet herkenbaar op een warmtescan. Huiseigenaren ontvangen aan de start van het project een brief van de gemeente. Hierin staat duidelijk vermeld hoe je je af kan melden.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met privacy? Kijk dan op de pagina 'privacy statement'.

Kostenbesparing voor huiseigenaren

Onderbouwing besparing & investering


In het rapport onder het kopje “Advies” wordt een indicatie gegeven van de kosten en de energiebesparing. De indicatie van de bedragen zijn gebaseerd op een gemiddelde hoekwoning en is afkomstig van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Informatie over de aannames in het rapport kun je vinden op Milieu Centraal.

Subsidie
Alle genoemde kosten in het rapport zijn exclusief subsidies. Voor de meeste isolatiemaatregelen is subsidie beschikbaar. Kijk op voor meer informatie op Milieu Centraal.

Uitgangspunten indicatie besparing
De besparing is berekend met hr-ketel, standaard gebruik van verwarming, verwarmde zolder en gasprijs van 79 cent per m3 (prijspeil 2021). Mensen die zuinig stoken verbruiken minder energie en zullen dus door betere isolatie minder besparen dan mensen met een standaard gebruik van de verwarming. Er is uitgegaan van gemiddelde oppervlakken van gevel, ramen en dak van woningtypen volgens de voorbeeldwoningen bestaande bouw van RVO.


Hoe kan ik aan de slag?

Als er verbeteringen aan jouw woning mogelijk zijn, dan kan je op basis van de warmtescan rapportage direct aan de slag met isolatie. De kleinere maatregelen vergen doorgaans geen grote investering. De kosten voor grotere isolatieprojecten liggen een stuk hoger. Met betere isolatie bespaar je wel meer op de energierekening. Daarom heb je de investering in de meeste gevallen er na een aantal jaren uit.

Daarbij stimuleert de Nederlandse overheid graag het nemen van isolerende maatregelen. Er zijn verschillende subsidieregelingen waar je als huiseigenaar gebruikt van kan maken.

Eén van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Onder andere voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, kan je in aanmerking komen voor deze subsidie. Voor meer informatie kijk je op de ISDE pagina van het RVO. Bereken direct je potentiële subsidie berekenen en de subsidieaanvraag doen.

HP-Graphic-People-1920×2400-1

Benieuwd met wie wij de energietransitie samen versnellen?

Wij werken samen met:

Enpuls-png
Nieman-logo
warmtecheck-meer-comfort-minder-energie
MC_Logo_PMS

Contact

Weena 592-594
3012 CN Rotterdam

+31 10 - 318 00 51
info@sobolt.com

Twitter: @soboltbv

Sobolt-Label-Icon-RGB-White

© Sobolt B.V. 2021
Alle rechten voorbehouden
KvK: 67363571