01-12-2021

Video: warmtescans in 3 Geleense wijken

De woningen van zo’n 4.400 inwoners van Geleen-Centrum, Geleen-Zuid & Munstergeleen krijgen een warmtescan. L1mburg heeft hierover een gaaf video item gemaakt!

Meer bewustwording & activatie
Gemeente Sittard-Geleen is hard aan het werk om in 2040 klimaatneutraal te worden te worden. Het beter isoleren van bestaande woningen is een belangrijke bouwsteen. Maar hoe krijg je huiseigenaren zo ver? Warmtescans helpen bewoners bewust te worden van de isolatie kansen en activeren bewoners om vervolgstappen te zetten. Deze winter zet de gemeente Sittard-Geleen samen met Sobolt en Regionaal EnergieLoket hier grootschalig op in. Bijna 4.400 bewoners in Geleen kunnen binnenkort een warmtescan inclusief isolatierapport op de deurmat verwachten. Zij kunnen gelijk collectieve inkoopactie isolatie.

Warmtescan met isolatie rapport op maat
Geïnteresseerd in grootschalige activering en bewustwording van huiseigenaren binnen de energietransitie? Heatpulse biedt isolatie rapporten op maat voor huiseigenaren in uw gemeente.

Benieuwd naar het item? Bekijk de video hier.

01-12-2021

Woningvoorraad Utrecht duurzaam opgeschud

Utrecht werkt aan een duurzame stad met schone energie. Om huiseigenaren te helpen biedt de gemeente in een aantal wijken gratis warmtefoto’s van Heatpulse aan. Een warmtefoto geeft inzicht in waar woningen warmteverliezen. Sommige huizen zijn al goed geïsoleerd en comfortabel. Andere hebben forse energielekken via bijvoorbeeld de gevel of ramen. Door deze actie ontvangen ruim 2000 Utrechtse bewoners een rapport met advies over mogelijke isolatiemaatregelen. Een win-win situatie. Een duurzamere stad met bewoners die besparen op de energierekening en investeren in wooncomfort. Klaar om de energietransitie te versnellen?

Bron: Aankondigingsbrief warmtescan - Gemeente Utrecht

28-10-2021

Whitepaper activatie en bewustwording door warmtescans

Warmtescans creëren bewustwording en activatie

In Nederland zijn circa 2 op de 3 woningen onvoldoende geïsoleerd. Veel huiseigenaren weten niet wat de isolatie-status van hun woning is of denken onterecht dat hun woning al voldoende is geïsoleerd. Hierdoor blijft de verduurzaming van de gebouwde omgeving achter. Wat hebben we nodig voor een succesvolle energietransitie? Gedragsverandering. Hoe? Door de verspreiding van warmtescan rapportages op maat wordt de isolatie-status inzichtelijk voor huiseigenaren. Zo worden bewoners betrokken bij de energietransitie.

De inzichten in deze whitepaper zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en op 1.100 enquêtes afgenomen onder bewoners. Wil je meer weten? Klik hier en download direct de whitepaper!

11-10-2021

Terugkijken: op grote schaal bewoners motiveren om te isoleren

Dit was het thema van het webinar dat het Heatpulse team samen met Milieu Centraal, de gemeente Eindhoven en Buurkracht op 7 oktober heeft georganiseerd.

De ruim 40 live deelnemers uit Nederland & België zijn door Milieu Centraal bijgepraat over de laatste trends en belemmeringen bij het verduurzamen van woningen. Er is stilgestaan bij de resultaten van een warmtescan actie in Eindhoven. Buurkracht heeft ons geïnspireerd om in een complex proces zoals isoleren ook aandacht te besteden aan het creëren van vertrouwen.

Het is opvallend dat de helft van de bewoners in Nederland nog niet bezig is met verduurzaming. Daarnaast is ongeveer de helft van de bewoners ervan overtuigd dat hun woning al voldoende geïsoleerd is terwijl dit vaak niet het geval is.

Naast de inspirerende presentaties zijn er nuttige ervaringen gedeeld met elkaar. Heb je het gemist of kon je er niet bij? Klik hier en bekijk de webinar terug.

08-07-2021

Neder-Betuwe: 90% van de huizen lekt warmte

Wethouder Stefan van Someren probeert met het onderzoek ook inwoners aan het denken te zetten. Zo wil hij hen meer bewustmaken van aardgasvrije oplossingen. ,,Is jouw cv-ketel aan vervanging toe en wat doe je dan?

Lees verder

22-06-2021

Energiebesparingsadvies voor bijna 40.000 huizen

Warmteverlies. Menig huishouden zou hier op warme zomerdagen voor tekenen. In de winter leidt het echter tot onnodig energieverlies. Dat is zonde, want naast een hogere energierekening zorgt dit ook voor minder wooncomfort & een hogere CO2-uitstoot.

Het Heatpuls team heeft deze winter bijna 40.000 huizen gescand om inzicht te geven in de isolatiestatus. Participerende gemeenten hebben inmiddels inzicht in de isolatiestatus van de geselecteerde wijken. Veel woningeigenaren zijn overgegaan tot actie. Dit komt mede door initiatieven van gemeenten om activatie te stimuleren. Hieronder is een aansprekend voorbeeld opgenomen van de uitrol binnen de gemeente Krimpenerwaard.

Krimpenerwaard

Om deelnemers te faciliteren bij de vervolgstap zijn in Krimpenerwaard de resultaten van de warmtescan gekoppeld aan een collectieve inkoopactie. Hierbij komen diverse isolatiemaatregelen direct voor het voetlicht. De respons was als volgt:

  • 83% van de betrokkenen was positief
  • Isolatiemaatregelen uitgevoerd of gepland door 37%
  • Van de overige woningeigenaren is 56% dit alsnog van plan
  • Gerealiseerde CO2-besparing: 50.500kg

Artikel

04-06-2021

Wim en Dini uit Meppel winnen een geïsoleerde achterdeur

“Waar lekt uw woning warmte?” In het kader van de wintercampagne ‘Haal de warmte in huis’ van het Drents Energieloket, ontvingen woningeigenaren in Drenthe begin dit jaar een warmtefoto en isolatierapport. Bewoners die naar aanleiding van deze actie ideeën hadden om hun woning energiezuiniger te maken konden deze insturen naar het Drents Energieloket. Zo maakten zij kans op een bijdrage aan hun isolatieplannen.

Lees verder

04-05-2021

Kasper Burger versterkt Heatpulse team

Met een vers MSc-diploma Energy Science op zak werd Kasper begin 2021 actief in de operationele tak van Heatpulse als thermograaf. Na een succesvolle winter hebben we besloten onze samenwerking voort te zetten en uit te breiden! Naast zijn operationele werkzaamheden gaat Kasper zich bezig houden met project management en data-analyse.

Vragen over onze dienstverlening? Contact Kasper

19-04-2021

Webinar: Warmtebeelden 2021 Midden-Groningen

Het Energieloket Groningen heeft naar aanleiding van de Heatpulse projecten voor verschillende Groningse gemeenten een webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar werd uitleg gegeven over warmtebeelden en mogelijke isolatiemaatregelen. Zo krijgen bewoners een extra duwtje in de rug om aan de slag te gaan met verduurzaming van de woning!

Benieuwd naar wat er aan bod kwam? Bekijk dit webinar terug.

25-02-2021

Ruim 1.500 warmtescans in Almelo

Gemeente Almelo heeft Sobolt gevraagd om 1.500 huiseigenaren bewust te maken van de isolatiestatus van hun woning. Dit doen we door warmtescans te maken van voorgevels van deze woningen. Bewoners krijgen enkele weken later een warmtescan rapportage in de bus. Op die manier laat Almelo bespaarkansen in de woning zien en biedt zij bewoners een concreet handelingsperspectief!

Contact

Weena 592-594
3012 CN Rotterdam

+31 10 - 318 00 51
info@sobolt.com

Twitter: @soboltbv

Sobolt-Label-Icon-RGB-White

© Sobolt B.V. 2021
Alle rechten voorbehouden
KvK: 67363571