De gemeente biedt huiseigenaren van de Astronomische buurt in Hilversum Oost een warmtescan van hun woning aan met een vrijblijvend advies hoe de woning te isoleren. Wethouder Bart Heller (klimaat): “Als gemeente werken wij hard aan het tegengaan van klimaatverandering. Door energie te besparen kun je als inwoner van Hilversum hier een bijdrage aan leveren. Een warmtescan kan hierbij goed helpen."  

Onnodig warmteverlies via ramen, daken en gevels
Veel warmte gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door woningen te isoleren kan men dit tegengaan. Een warmtescan geeft in een oogopslag inzicht in waar de woning de meeste warmte verliest en welke besparingsmogelijkheden het beste passen bij de woning. Het wooncomfort wordt verhoogd en geld bespaard.

Hoe werkt het?
Komende weken gaat een gespecialiseerd bedrijf ’s nachts op stap om vanaf de straat een warmtefoto te maken van 1264 woningen. De gevels van de woningen worden aan de buitenkant gescand. De huiseigenaren merken er in principe niks van. Met de ingewonnen data maakt het bedrijf een rapport van de woning met daarin een isolatieadvies. Dit krijgen de bewoners begin april in hun brievenbus. Het is een service naar de bewoners, niemand wordt tot iets verplicht. En de data die worden opgehaald, worden niet bewaard of voor iets anders gebruikt.

Meer informatie
Voor meer informatie of verdere vragen kunnen de inwoners terecht op www.hilversum.nl/ aardgasvrij of bij het duurzaambouwloket: www. duurzaambouwloket.nl