Groene Groei & Brabant Woont Slim

Doel en context

Brabant woont Slim is het energieloket voor 15 verschillende gemeenten in de regio Noordoost-Brabant. Brabant Woont Slim wijst inwoners van de aangesloten gemeenten de weg naar comfortabeler, voordeliger én groener wonen. Dat doen ze door inwoners te adviseren bij het verduurzamen van hun woning. Het bedrijf Groene Groei geeft uitvoering aan het energieloket Brabant Woont Slim en coördineerde zodoende ook de actie met de warmtescans.

Met de, voor de bewoners gratis, warmtescans wilde Brabant Woont Slim bewoners helpen door inzicht te geven in de isolatiestatus van hun voorgevel. Daarnaast wilden ze de vervolgstap versimpelen door de warmtefoto als motivator in te zetten. Om de actie persoonlijk te maken brachten de medewerkers van Brabant Woont Slim de warmtescan-rapporten aan de deur.

Groene-groei-Brabant-Woont-Slim-logo-kl

Projectperiode
Winter 20/21

Projectgebied(en)
Uden & Landerd

Aantal woningen
1.750

Resultaten

In de gescande wijken bleek dat er bij ongeveer tweederde van de woningen winst te behalen valt door het beter isoleren van gevel, beglazing of dak.

Na de warmtescan hadden bewoners de optie om zich aan te melden voor een verdiepend persoonlijk adviesgesprek. Na de ontvangst van het warmtescan-rapport hebben ruim 170 bewoners zich voor het verdiepende advies aangemeld. Ook hebben 80 inwoners zich aangemeld om een individueel digitaal woondossier te gaan maken.

Groene-Groei-huis-1

"Leuk om te zien hoe enthousiast inwoners zijn over het verduurzamen van hun woning! Dit advies geeft de geselecteerde inwoners concrete handvatten om te starten met het isoleren. Daar zijn we als gemeente Uden trots op."

Wethouder Franko van Lankvelt (gemeente Uden)