Gemeente Krimpenerwaard

Doel en context

De Gemeente Krimpenerwaard richt zich op het verminderen van het aardgasgebruik en het aardgasvrij ready maken van woningen en buurten door het verbeteren van de isolatie. Eigenaren inzage bieden in de energieprestatie van hun woning en bewustzijn creëren zijn belangrijke onderdelen van onze aanpak. De warmtescans van Sobolt leveren een belangrijke bijdrage aan deze doelen. 

Om de deelnemers te faciliteren bij het zetten van vervolgstappen hebben we de warmtescan actie gekoppeld aan een collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen.  

Logo-krimpenerwaard-200

Projectperiode
Winter 20/21

Projectgebied(en)
De gehele gemeente via een aanmeldproces

Aantal woningen
1.150

Resultaten

De gemeente heeft de deelnemers aan de warmtescan actie gevraagd hoe ze deze hebben ervaren. Ruim 80% was positief, en 37% van de deelnemers heeft inmiddels isolatiemaatregelen laten uitvoeren op basis van het advies of daar voorbereidingen voor getroffen. Van de groep die dit nog niet heeft gedaan is 56% dit alsnog van plan. Deze resultaten laten zien dat de warmtescans voorzien in een behoefte van woningeigenaren.

“Ruim 50 bewoners zijn al gestart met isoleren Dit leidt al tot 50.500 kg minder CO2-uitstoot en gezien de enquete resultaten zullen er waarschijnlijke meer volgen”

Positieve ervaring
83%

Uitvoering
37%

Minder CO2-uitstoot
50.500 kg