Gemeente Neder-Betuwe

Doel en context

De gemeente Neder-Betuwe werkt aan een duurzame, groene en aardgasvrije gemeente. Om die reden heeft de gemeente Sobolt gevraagd om in zes dorpen (Ochten, IJzendoorn, Opheusden, Echteld, Dodewaard en Kesteren) aan ongeveer 1.000 inwoners warmtescans en bijbehorend isolatie-advies te bezorgen. Met een warmtescan kunnen bewoners goed zien of en waar er warmte lekt uit hun woning. Zo wordt het duidelijk op welke plekken het zinvol is om (extra) te isoleren.

Logo-Duurzaam-Neder-Betuwe

Projectperiode
Winter 20/21

Projectgebied(en)
Neder-Betuwe

Aantal woningen
Circa 950

Resultaten

Na het uitvoeren van het warmtescan project hebben we een bewonersevaluatie uitgevoerd onder de bewoners die een warmtescan hebben ontvangen. Hieruit blijkt dat bijna 33% van de bewoners na het ontvangen van de warmtescan iets gedaan heeft aan het verduurzamen van hun woning of dat binnenkort van plan is. Daarnaast zou 75% van de bewoners vrienden en familie aanraden een warmtescan van hun woning te laten maken. Om de inwoners extra te ondersteunen kunnen de inwoners gratis terecht bij het Energieloket Neder-Betuwe. Op deze manier helpt de gemeente de inwoners onnodig energieverlies te voorkomen en stimuleert ze tot energiebesparende maatregelen,  waar onder isolatie.  Een beter geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en verlaagt ook de maandelijkse energiekosten.

Zie ook: "Warmtescan aanrader en leidt tot actie".

nbnb

Wethouder Stefan van Someren: “Mooi om te zien dat mensen daadwerkelijk tot actie overgaan naar aanleiding van de gratis warmtescans en het isolatieadvies”.