Gemeente Zeewolde

Doel en context

De gemeente Zeewolde is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bewoners te stimuleren in de verduurzamingsopgave. Zodoende hebben we een HeatPuls project laten uitvoeren voor circa 1.000 inwoners. Er is gekozen voor een oudere wijk van de gemeente, aangezien daar de meeste besparingskansen worden voorzien. Aangezien Zeewolde zowel subsidie heeft toegekend gekregen vanuit de RRE en de RREW regeling, kon hiervan dit pilot project worden bekostigd

logo-zeewolde

Projectperiode
Winter 20/21

Projectgebied(en)
Zeewolde

Aantal woningen
Circa 1.000

Resultaten

Ondanks de relatief jonge staat van de woningen, bleek dat bij ongeveer 2 van de 3 woningen winst te behalen valt door isolatie van minimaal een onderdeel. De grote uitdaging van de bewoner ligt bij het vervangen van de beglazing. Dit kan de gemeente nu gaan gebruiken om gerichter vervolgacties uit te voeren, en beter te communiceren.

Om de bewoners verder op te vangen, is er een webinar door Sobolt georganiseerd. Naast de inhoud van het rapport, werden door het energieloket mogelijke vervolgacties besproken. Ook werd verder ingegaan op de duurzaamheidslening die de gemeente Zeewolde aanbiedt.

Screenshot-2021-06-23-at-16.31.32

 'Bij meer dan de helft van de woningen is winst te behalen door de beglazing te vervangen!'